Derfor bør man investere i gode kjøkkenkniver

Derfor bør man investere i gode kjøkkenkniver

God mat starter med gode råvarer, og ikke minst godt utstyr. Kjøkkenutstyr i høy kvalitet er for noen veldig viktig, i mens det virker noe ubetydelig for andre. Så lenge råvarene er ferske og i god kvalitet så spiller det vel ikke så stor rolle om hva slags skjærebrett man har? Svaret her er både

God mat starter med gode råvarer, og ikke minst godt utstyr. Kjøkkenutstyr i høy kvalitet er for noen veldig viktig, i mens det virker noe ubetydelig for andre. Så lenge råvarene er ferske og i god kvalitet så spiller det vel ikke så stor rolle om hva slags skjærebrett man har? Svaret her er både ja og nei; selvfølgelig kan man lage god mat med helt greit kjøkkenutstyr, men det er enkelte ting man bør investere i. Man kan godt slippe unna med et billig skjærebrett i plastikk, men det som kan ha stor betydning for resultatet er de knivene man bruker til å skjære, filetere og hakke maten med.

 

Hvorfor er gode kniver viktige?

 

Ta fileteringskniven som eksempel. Dette er en kniv som brukes til å skjære vekk skinn fra fisk og kjøtt, og bør derfor være i eksepsjonelt god standard i forhold til annet utstyr på kjøkkenet. Kniven bør være godt avbalansert, det vil si at vektfordelingen mellom håndtak og blad kjennes naturlig og lett i hånden. Bladet skal også være tynt og sylskarpt. Fileteringskniven er ofte brukt når man skal skjære stykker av fisk til for eksempel sushi, og derfor er det viktig at man har en god kniv til dette formålet. Fisken skal kunne skjæres i perfekte stykker, uten at man skal bruke mye kraft. Skal man få en god filet ut av fisken så er det alfa og omega med en god kniv. Fiskekjøtt har selvfølgelig ikke like mye motstand som for eksempel rødt kjøtt har med sine sener og tykke kjøttfibre, men fisken har til gjengjeld veldig mange ben. Når man fileterer fisk så må man nemlig være presis som mulig for å både unngå å få skinn og bein med.  De billigste fileteringsknivene ligger på cirka 100 kroner, men de beste knivene koster mellom 500 og 2000 kroner.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel