En gassovn kan være løsningen på varmeproblemet ditt

En gassovn kan være løsningen på varmeproblemet ditt

Noen ganger kan det virke som om det er en evig kamp for å holde varmen når vinteren slår inn over Norge. Vi sørger for å legge tykk isolasjon i tak og vegger, skifter ut gamle vinduer med nye ekstra isolerte, og varmer opp rom med fjernvarme, fyring, og ovner. Uansett hvor hardt man prøver

Noen ganger kan det virke som om det er en evig kamp for å holde varmen når vinteren slår inn over Norge. Vi sørger for å legge tykk isolasjon i tak og vegger, skifter ut gamle vinduer med nye ekstra isolerte, og varmer opp rom med fjernvarme, fyring, og ovner. Uansett hvor hardt man prøver er det alltid et rom på hytta som fortsatt er bitende kaldt eller en dårlig isolert garasje der man har verktøy og verksted. Dette er ofte steder som varme via elektrisitet bare ikke strekker til, enten fordi effekten er for lav eller at det rett og slett ikke er strøm. Løsningen her kan være en gassovn.

 

Hva er en gassovn?

 

En gassovn er som navnet sier, en ovn som går på gass. Dette kan for noen høres litt farligt ut, fordi gass og varme kan være en farlig kombinasjon. Heldigvis er nye og moderne gassovner utstyrt med en sikring som slår gassen fra hvis flammen går ut. Enkelte modeller har også en sensor som gjør at gassovner slår seg av hvis gassnivået i rommet er for høyt.

 

  • Fordelene med en gassovn:

Først og fremst avgir gassovner en formidabel varme. De fleste gassovner har flere nivåer der man kan innstille hvilken watt man ønsker, og som regel avgir de en effekt på mellom 1500 til 4500 watt. Hvis man har et godt isolert rom på nesten 100 kvadratmeter, kan gassovnen varme opp rommet på kort tid, i hvertfall hvis man setter en ventilator i nærheten av ovnen for å fordele varmen ut i rommet. Hvis man har et mindre dårlig isolert rom er gassovnen også perfekt, fordi den kan avgi mye strålevarme på veldig kort tid.

Ut over dette så er det også lett å få tak i flaskegass som driver gassovnen. De kan kjøpes på de fleste bensinstasjoner, og de er ofte på tilbud.

 

  • Ulempene med en gassovn:

Som med det meste så er det også et par ulemper med en gassovn. Når man bruker en gassovn i mange timer i strekk så kan det oppstå en smule kondens i rommet. Det krever så at man passer på å få luftet ut en gang imellom. Dessuten kan gassflaskene være ganske tunge å bære, så man bør kunne transportere den med en bil. Gassovner har mindre innstillinger enn for eksempel elektriske ovner som pleier å ha tids innstilling o.l.

 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel