Latex eller Memory Foam?

Latex eller Memory Foam?

For noen kan det være vanskelig å velge overmadrass til sengen. Det finnes flere forskjellige materialer å velge imellom, som latex, Memory Foam og skum. Overmadrasser i latex gir god støtte, imens de i Memory Foam tilpasser seg mer etter kroppen. Overmadrasser i skum er dog ikke alltid det beste valget, da materialet ikke gir

For noen kan det være vanskelig å velge overmadrass til sengen. Det finnes flere forskjellige materialer å velge imellom, som latex, Memory Foam og skum. Overmadrasser i latex gir god støtte, imens de i Memory Foam tilpasser seg mer etter kroppen. Overmadrasser i skum er dog ikke alltid det beste valget, da materialet ikke gir særlig godt støtte. Det kan være smart å velge overmadrass ut fra hvilken komfort man ønsker

Skal man velge latex eller Memory Foam som materiale i overmadrassen?

  • Latex

Fordeler: En av de store fordelene med en latex madrass, er t den ikke skaper like stor varme, som en Memory Foam. Derfor er denne typen overmadrass perfekt hvis man har en tendens til å bli veldig varm og svett i løpet av natten. Latex-madrasser gir fremragende støtte og trykkavlastning, som gjør at man får en god natts søvn. Dessuten er de allergivennlige, som er midt i blinken for de som er følsomme overfor allergier.

Ulemper: Selv om overmadrasser i latex gir veldig god støtte, så vil det nok være bedre for en person med store ryggproblemer å heller velge en i Memory Foam. Grunnen til dette er at latex ikke gir like god støtte og varme til de typiske triggerpunktene.

  • Memory Foam

Fordeler: En overmadrass i Memory Foam er midt i blinken for de med ryggproblemer, da den lar personens typiske trykkpunkter så som skuldre, nakke og hofte synke ned. Materialet former seg etter personens kroppsvarme, og derfor synker man ned i madrassen. Hvis man har en tendens til å ligge og vri seg om natten, så kan en overmadrass i Memory Foam hjelpe personen til og ligge mere stille. Grunnen til dette er at madrassen former seg etter kroppen.

Ulemper: Ettersom at en overmadrass i Memory Foam ikke avleder varme på samme måte som de i latex, så er Memory Foam ikke et godt valg for personer som har en tendens til å bli veldig varm i løpet av natten.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel