Slik passer man best på huden

Slik passer man best på huden

Huden er kroppens største organ, og har mange viktige funksjoner. Huden beskytter kroppen fra utefra kommende angrep og den regulerer kroppsvarme. Ut over disse to tingene, så er huden også et viktig sanseorgan i form av berøring. For mange er det viktig å ta vare på huden og da spesielt i ansiktet for å forebygge

Huden er kroppens største organ, og har mange viktige funksjoner. Huden beskytter kroppen fra utefra kommende angrep og den regulerer kroppsvarme. Ut over disse to tingene, så er huden også et viktig sanseorgan i form av berøring. For mange er det viktig å ta vare på huden og da spesielt i ansiktet for å forebygge rynker. Hudpleie i form av kremer, masker og serumer har blitt en stor prioritering blant mange norske kvinner, men ernæring og solbeskyttelse er også viktig for å ta vare på huden.

 

 

3 tips for en sunn og vakker hud

 

  • Beskyttelse fra solen

For mye eksponering av huden kan faktisk føre til hudkreft. Nordmenn har generelt ganske lys hud, som fort blir solskadet. Derfor er det viktig å smøre seg med høyfaktor-solkrem, bruke solbriller, hatter og klær når UV-strålingen fra solen er høy.

 

  • Hudpleie

Huden er delt opp i flere lag, men det øverste laget er det som må tåle både vær og vind, regn og kulde. I Norge så er det mange som sliter med tørr hud om vinteren på grunn av den tørre kulden. Tørr og gusten hud kan slå sprekker og flasse hvis det ikke pleies med produkter til huden. En god hudpleierutine er viktig for både menn og kvinner, men det er særlig de sistnevnte som er veldig opptatt av å behandle huden pent.

Er man på utkikk etter gode hudpleieprodukter kan man med fordel sjekke ut https://biozen.no/

 

 

  • Ernæring

Fukt er viktig for å forebygge rynker og tørr hud, og fukt kan også komme innefra i form av vann. Dessuten er det viktig å få i seg vitaminer og mineraler som huden trenger for å regenerer seg selv. Ønsker man sunn og frisk hud så kan det også være en god ide å styre unna sigaretter, da de nedsetter blodsirkulasjonen i kroppen som igjen kan føre til flere rynker.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel