Fordelene ved yoga

Fordelene ved yoga

Yoga har virkelig tatt over som treningsfavoritt hos mange nordmenn. Yoga er en ypperlig måte å bli mer smidig på, samtidig som man styrker kroppen. Det finnes flere forskjellige retninger innenfor yoga. Noe som har blitt ganske populært på flere forskjellige treningssentre er Bikram yoga, som foregår i 40 varmegrader. Her får man svettet ut

Yoga har virkelig tatt over som treningsfavoritt hos mange nordmenn. Yoga er en ypperlig måte å bli mer smidig på, samtidig som man styrker kroppen. Det finnes flere forskjellige retninger innenfor yoga. Noe som har blitt ganske populært på flere forskjellige treningssentre er Bikram yoga, som foregår i 40 varmegrader. Her får man svettet ut alle avfallsstoffene som hoper seg opp i kroppen i løpet av en lang stressende uke.

 

Yoga er ikke bare en ypperlig måte å bli mer smidig på, men også for å få ro i sinnet. Med yoga så møtes de fysiske og psykiske aspektene, for å finne ro og sjelefred. Det er kanskje derfor mange er litt skeptiske til yoga som treningsform, for er det ikke bare litt som meditasjon egentlig? Svaret er nei, yoga varierer i intensitet. De mest intense yoga øktene kan gjøre selv en sterk mann støl i flere dager etterpå. Yoga er for alle mennesker i begge kjønn og i alle aldre.

 

En god økt starter med en god yogamatte

Yoga krever god balanse. De fleste som starter med yoga, har ikke nødvendigvis den beste balansen, og dette tar som regel tid å få bygget opp. Man skal på en måte gjenopptrene sitt eget sentralnervesystem, etter år på kontorstolen eller med annen type fysisk ensformighet. Derfor er det viktig med en god yogamatte som ikke sklir på underlaget. Den skal også kunne gi brukeren et godt fotfeste sånn at det blir lettere å holde balansen.

 

Noen bruker kanskje en vanlig treningsmatte, men ofte er de litt for tykke for at man kan få plantet føttene godt i bakken. Tykke treningsmatter kan gjøre at man blir mer ustabil, og dermed må kjempe ekstra hardt for å kunne holde balansen. En yogamatte behøver overhodet ikke å være dyr, og derfor kan det være en god ide å investere i en.

 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel