Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet

De aller fleste mennesker kommer i en eller flere situasjoner hvor det å ta opp et lån er fristende eller nødvendig. Da dukker også spørsmålet opp rundt hvilket lån man skal velge. Skal man velge et lån uten sikkerhet, eller skal man belåne opp på boliglån eller bruke noen eiendeler som pant? Det finnes ikke

De aller fleste mennesker kommer i en eller flere situasjoner hvor det å ta opp et lån er fristende eller nødvendig. Da dukker også spørsmålet opp rundt hvilket lån man skal velge. Skal man velge et lån uten sikkerhet, eller skal man belåne opp på boliglån eller bruke noen eiendeler som pant?

Det finnes ikke et enstydig og enkelt svar på spørsmålet. Det avhenger av situasjonen. Men det er noen ting man må tenke over før man beslutter hva man ønsker å velge.

Rentebetingelser

Lån uten sikkerhet er den type lån som er høyest rente på, hvis vi ser bort fra kredittkortgjeld. Typiske betingelser på et lån uten sikkerhet ser du i dette eksempelet: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Lån med sikkerhet har ofte bedre betingelser med tanke på rentenivå, hvor det å låne opp på huslånet har lavest rente.

Nedbetalingstid

Lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet i løsøre som bil er lån som man kan betale ned raskt, mens økning av boliglån betyr at man gjerne sitter med det økte lånet over en lengre periode.

Lånesøknaden

Det å få innvilget et lån uten sikkerhet går ofte langt raskere enn å få innvilget et lån hvor du tilbyr sikkerhet, fordi det blant annet tar litt tid å få tinglyst en heftelse på det objektet du setter i pant.

På den andre siden så er det langt lettere å få innvilget et lån der du setter noe av verdi som sikkerhet for lånet.

Konklusjon

Du må vurdere ut fra din egen situasjon hvorvidt du er best tjent med et lån uten sikkerhet eller om du ønsker å gå gjennom en mer omfattende lånesøknad hvor du tar opp et lån med sikkerhet og på den måten får lavere renter.

For mer informasjon om det å låne penger gå til nettsiden https://primebanks.org/lan-penger-uten-sikkerhet/. Der finner du både informasjon og en liste over lånetilbydere.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *